Jaarcongres op locatie
10e Jaarcongres Gezondheidsrecht

mr. Caren Velink

Advocaat/Partner
Velink & De Die Advocaten

Caren Velink (1973) is in 1999 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en heeft zich van meet af aan gericht op het gezondheidsrecht. Zij startte in 2001 haar loopbaan binnen de sectie gezondheidszorg bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn in Den Haag.

Vanaf 2008 heeft Caren als zelfstandig interim-jurist verschillende opdrachten gedaan waarbij haar ervaring met het gezondheidsrecht goed van pas kwam. Daarnaast was zij docent aansprakelijkheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam.

Einde 2010 besloot Caren terug te keren naar de advocatuur om vervolgens in maart 2011 samen met Mieke de Die een kantoor op te richten in Amsterdam: Velink & De Die advocaten. In 2017 sloot ook Melita van der Mersch bij het kantoor aan. Velink & De Die advocaten richt zich uitsluitend op de gezondheidszorg en staat zorgprofessionals bij in alle sectoren van de zorg.

Caren heeft veel ervaring met het tuchtrecht en contractenrecht, uiteenlopend van maatschapsgeschillen tot geschillen met zorgverzekeraars. Maar ook op het gebied van de regulering en het toezicht in de zorg weet zij haar weg goed te vinden.

Regelmatig publiceert Caren op haar vakgebied en is zij spreker op symposia en congressen. Zij is lid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht en is voorzitter van zowel de bezwaarschriftenadviescommissie van het College sanering zorginstellingen als het College van Toezicht van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie. Ook is zij redactielid van GZR updates.

- uur | Hotel Utrecht