Jaarcongres op locatie
10e Jaarcongres Gezondheidsrecht

prof. dr. Koen Kas

Zorgfuturist, digital health expert, auteur gastdocent
Healthskouts Digitaal gezondheidsadviesbedrijf

Gastdocent moleculaire oncologie en digitale gezondheid, Universiteit Gent

Koen Kas is gezondheidszorgfuturoloog, gastdocent moleculaire oncologie en digitale gezondheid aan de Universiteit Gent en gerenommeerd internationaal keynote spreker. Hij publiceerde zijn visie in twee boeken. 'Sick no more' beschrijft de transitie van reactieve ziekenzorg naar proactieve gezondheidszorg. 'Your guide to Delight' maakt zorg delightvol en introduceert onze persoonlijke Digital Twin die u, met behulp van AI, relevant en “jong” zal houden. Zijn nieuwe boek ‘Epic’ (september 2024) beschrijft hoe nieuwe technologie, kunst, en persoonlijke gegevens in een datakluis op een nieuwe versie van het internet je helpen om episch te worden.

Koen ontwikkelde een unieke Delight Thinking-methodologie om vanaf een witte pagina, in gelijk welke sector te innoveren en unieke userexperiences te creëren. Koen is voorzitter van de European Cancer Prevention Organisatie, adviseert de Digital Therapeutics Alliance en is ambassadeur van healthtech experience center Health House in Leuven. Zijn Healthskouts team begeleidt digitale transformatie en beheert de wereldwijde database van digitale/AI gezondheidshulpmiddelen. Zijn team is betrokken bij het allereerste burgergezondheidsdataplatform “We Are” van VITO, wat een paradigmaverschuiving aankondigt in hoe gezondheidsgegevens worden verzameld, beheerd en gebruikt ten goede van de samenleving. Koen zetelt in de adviesraad van vijf zorgbedrijven en een investeerder.

Koen is opgeleid als biomedicus aan de universiteiten van Antwerpen, Leuven, Utrecht, Karolinska in Stockholm en Harvard in Boston. Hij begon zijn carrière met het ophelderen van de moleculaire basis van twee soorten kanker. Daarna werd hij Director Oncology bij Tibotec (Johnson & Johnson) en was hij Director drug development bij Galapagos. Vervolgens was hij oprichter en CSO van Pronota, waar hij diagnostische biomerkers ontwikkelde. Later werd hij CSO Oncologie bij Oxurion, waar hij Oncurious afsplitste en een medicijn ontwikkelde voor kinderhersenkanker.

- uur | Hotel Utrecht